O kompaniji Midi Organic

Kompanija MIDI organic iz blačkog sela Grgura osnovana je 1991. godine i prva u Srbiji počela se baviti proizvodnjom i izvozom organskog voća.

Voće uzgajaju u oblastima koje obuhvataju nadmorske visine od 500 do 1300 metara. To su visoravan Toplica , između Blaca i Kuršumlije kao i obronci Kopaonika. Preduzeće “Midi organic”, u saradnji sa meštanima, organizuje proizvodnju, preradu i prodaju šljiva, višanja, malina, kupina, jabuka, jagoda i drugog voća koje se izvozi. Sušeno i zamrznuto voće, proizvedeno po najmodernijim standardima za organsku hranu, prodaje se širom Evrope, a dospeva i na tržišta Amerike i Kanade.

U tom regionu je njihovih 750 kooperanata iz 12 sela ,,sertifikovano” za organsku proizvodnju, a u sklopu kompanije MIDI organic koja radi izvoz rade još tri fabrike za sušenje čiji je kapacitet 35 tona šljiva dnevno, hladnjača kapaciteta 480 tona, kao i fabrika za preradu voća kapaciteta 10.000 tona.

Pod sertifikatom godišnje proizvedu 8.000 tona šljive, 7.000 tona jabuke, 900 tona maline, 700 tona višnje, 280 tona kupine i 180 tona jagode. Korporacija MIDI Organic ima 38 stalno zaposlenih,u planu je zapošljavanje još 14, dok sezonski angažuju 80 radnika. Inostrani partner im je holandska firma Tradin organic, koja se nedavno udružila sa kanadskom firmom Synopta.


Naše voće širom sveta

Naše voće se našlo u bocama holandskog proizvođača organske hrane.

Intervju i informacije detaljnije pogledajte na sajtu www.natureandmore.com